Semantic Web Seminarie
Tutorial on Semantic Web Technologies
16 februari 2005
Huis van de Sport - Antwerpen - BelgiŽ

English version click here

"The Semantic Web is an extension of the current web in which information is given well-defined meaning, better enabling computers and people to work in cooperation." -- Tim Berners-Lee, James Hendler, Ora Lassila, The Semantic Web

W3C Benelux en ISOC Belgium organiseren een seminarie Tutorial on Semantic Web Technologies op 16 februari 2005 in Antwerpen. Dit seminarie is het resultaat van het samenwerkingsverband tussen W3C Benelux en ISOC BelgiŽ en Nederland en hebben tot doel om zonder winstoogmerk kennis over nieuw ontwikkelde technologie en toepassingen te verspreiden in de Benelux. Specialisten uit binnen- en buitenland brengen u up-to-date bij de belangrijkste issues en ontwikkelingen op webgebied.

Het Semantic Web is de volgende generatie van het web zoals we dat nu kennen, waarin via technieken als RDF, DAML en OIL structuur is aangebracht in de inhoud van web-pagina's. Daarmee gaat ontsluiten van informatie over van presentatie naar begrip. Tim Berners-Lee (directeur W3C en de man die in 1989 aan de basis stond van het World Wide Web) zei in Scientific American dat als het Semantic Web op de juiste wijze ontwikkeld is, het de mens kan assisteren in de evolutie van haar kennis. Berners Lee is een van de drijvende krachten achter de ontwikkelingen van het Semantic Web binnen W3C en daarbuiten.

Programma
13.00 Ontvangst
13.30 Verwelkoming, Rudi Vansnick & Frank A. Roos, Manager W3C Benelux
13.45 Part 1: The RDF Data model, RDF/XML, and RDF Schemas, Dr. Ivan Herman, W3C
15.15 Pauze
15.45 Part 2: Web Ontologies, OWL, Future Developments, Applications, Dr. Ivan Herman, W3C
17.15 Vragen en antwoorden
17:45 Conclusies door Rudi Vansnick, voorzitter ISOC Belgium
18.00 Receptie aangeboden door ISOC Belgium

Over de spreker

Dr. Ivan Herman is lid van het exclusieve internationale W3C-team (Communications Area), en is hoofd van de internationale kantoren van W3C. Ivan voltooide zijn wiskunde-opleiding aan de universiteit van Budapest in Hongarije in 1979. Na een kort studieverblijf aan de Universite Paris VI werkte hij zes jaar bij een Hongaars researchinstituut op informatica-gebied (SZTAKI). Aansluitend werkte hij drie jaar voor een softwarefirma in Munchen, voordat hij terecht kwam bij het Centrum voor Wiskunde en Informatica in Amsterdam. Hij promoveerde in de informatica in 1990 aan de universiteit van Leiden. Hoewel hij in zeer veel verschillende gebieden actief is geweest (gedistribueerd en dataflow computing, taalontwerp, systeemprogrammering), heeft hij het belangrijkste deel van zijn werk gewijd aan computer graphics en visualisering. Hij nam daarbij deel aan diverse gerelateerd ISO-standaardisatieactiviteiten. Hij was de co-chair van de 9th World Wide Web Conference, in Amsterdam, in mei 2000. Meer info vindt u op zijn Ivan Herman webpage

Registreren

Toegangsprijs voor het seminarie voor niet-leden van ISOC is 100 euro, ISOC (BE of NL) en W3C Benelux leden betalen slechts 50 euro (word lid van ISOC Belgium !).
Feweb-leden betalen 75 euro mits mededeling van Feweblidnummer.

Meer info

Meer informatie over W3C kunt u krijgen bij  :
 - W3C Belgium :   tel. +32 (0)9-329 39 16.
 - van W3C Benelux, tel. +31 (0)20-592 4033

English version click here